slide-2.png

Christel H. na 22 jaar genezen van bedplassen, nachtmerries, vroegere trauma en psoriasis

18. 07. 27
posted by: Super User
Hits: 446

Juli 2018 

Redactie: In juni belt Christel ons op. Ze is gelovig en heeft een diep verlangen naar meer van God in haar leven. Ondanks dat ze wel rust vindt als ze bidt en Bijbel leest, is ze helemaal vastgelopen in haar leven door schuld, schaamte, eenzaamheid en depressie. 

Ze heeft last van bedplassen, psoriasis en denkt dat dit door spirituele geesten komt die haar aanvallen. In de nacht wordt ze vaak gekweld door nare dromen over dingen uit het verleden. Begin juli, tijdens ons derde telefoongesprek vertelt ze ons dat Jezus Christus haar gebed verhoord heeft. Het bedplassen is over, Christel heeft geen nachtmerries meer en de angst en paniek over het verleden is weg. Van de psoriasis, die voor 90 % haar lichaam bedekte en ook op haar gezicht zat, is nog maar 15% over. Eind juli schrijft ze ons haar verhaal: 

Christel: "Ik heb altijd al in mijn bed geplast. Ik ervaarde dat als heel slecht, ik dacht dat er iets mis met me was. Mensen begrepen niet dat ik niet uit mijn bed kwam om te plassen. Ik schaamde me en voelde me erg eenzaam en depressief. Wanneer ik in mijn bed had geplast, brandde het op mijn bovenbenen door de psoriasis die ik al zeven jaar heb. Dat zit voor 90% over mijn hele lichaam, ook in mijn gezicht. Ik voelde me daardoor erg onzeker. Ik had ook last van nachtmerries. Die gingen vaak over het verleden, want dat kon ik maar niet loslaten. Ik dacht zelfs aan zelfmoord. Over het verleden had ik God meerdere malen gebeden of Hij me er van wilde verlossen maar het bleef me achtervolgen. Veel dingen die ik heel graag deed, durfde ik niet meer te doen. Ik wilde jullie eerst niet bellen, maar het liet me niet los. Na een paar dagen heb ik toch maar gebeld. Na het gesprek en gebed voelde ik een opluchting en voelde me rustiger geworden. Ik heb vanaf die dag niet meer in bed geplast en ook geen nachtmerries meer gehad. Ik word wakker als ik moet plassen. De psoriasis is al verminderd tot 15% en ook heb ik gemerkt dat ik niet meer de persoon ben die ik vroeger was. Gisteren kwam ik iemand tegen vanuit mijn verleden waar ik altijd paniek bij kreeg en het gevoel dat ik stikte. Maar dit keer had ik rust en was ik niet bang meer. 

God is voor mij anders geworden dan voorheen. Ik weet nu dat ik alles aan Hem kan overgeven. Ik praat nu in mijn hoofd tegen God, ook tijdens mijn werk, Hij is mijn Vader geworden. Door Jezus zie ik nu wie God is. Ik kan het niet uitleggen, de band die ik met God heb is anders dan voorheen. Mijn leven is compleet veranderd."

Redactie: Een maand later geeft Christel ons een telefonische update. Ze vertelt dat ze twee weken terug weer in haar bed had geplast. Ze werd er depressief van. De angst, dat het volgende nacht weer zou gebeuren, hield haar als van ouds de hele dag bezig. Waar ze bang voor was gebeurde ook de volgende nacht. Op het moment dat ze in haar wanhoop God smeekte om hulp, kreeg ze ineens de gedachte: "Als God alles al heeft geregeld, waar maak ik me dan nog druk om?" Ze besefte dat ze haar angst beter aan God kon overgeven en het daar laten. Vanaf die dag verdween de depressie en is ze ook niet meer nat geweest. 

Christel: "Zo denkt ik ook over de psoriasis, want die nam op mijn buik toe. Mijn buik zat onder. Ik dreigde in paniek te raken, maar gaf daar niet aan toe. Ik ging God danken dat Hij alles al geregeld had. De psoriasis is nu helemaal weg. Ik heb nu een gladde huid en kan nu ook jurkjes dragen. Je moet gewoon doorzetten in het geloof en niet toegeven aan je angst als het weer erger wordt, want als je doorzet in het geloof dan komt er altijd iets beters uit. Vanaf het moment dat ik het weer aan God heb overgeven ben ik niet meer bang. Ik ervaar rust en denk er niet meer aan. Zelfs als ik nu aan vroeger denk, raak ik niet meer in paniek. Het doet me zelfs niets meer. Ik ben zelfverzekerder geworden en zit goed in mijn vel. Anderen mensen die mij kennen merken op dat ik zo blijer ben geworden. En dat ben ik ook. Ik ben God enorm dankbaar."